Działania na zbiorach
turboman: Dziś mam zadanko następującej treści: Wyznacz zbiory A u B, A − B oraz B − A, jeśli:
A={3
−1, 2
0, 4
1, 5}
B= {0, 1/3, 5
0, 4, 6, 2
3}
Turboman czeka i prosi o wsparcie.
30 paź 18:51
godzio187: robie
30 paź 18:53
Eta:
Czy
turboman wie, ile to jest?
4
1=.....
2
0=.......
3
−1=.......
5
0=......
2
3=........
więc niech nie zawraca "gitary"

( bez urazy dla "mana"
Powodzenia!
30 paź 18:55
Eta:
Dzięki
godzio187 ,a ja w tym czasie "robię" sweterek na drutach
30 paź 18:57
godzio187: A∪B to wszystkie elementy ze zbioru A i B
| | 1 | |
czyli: {0, |
| ,1,4,5,6,8}
|
| | 3 | |
A−B to elementy zbioru A, które nie powtarzają się w zbiorze B
czyli: {5}
B−A to elementy zbioru B, które nie powtarzają się w zbiorze A
czyli:{0,6,8}
30 paź 18:58
turboman: Oczywiście, że coś tam wiem Eto. Ale upewnić się chyba mogę, prawda? Dzięki godzio187! Można na
Ciebie liczyć! A na gitarze umiem grać, nie tylko ją zawracać!
30 paź 19:03
Eta:
I gitara

Pozdrawiam !
30 paź 19:04
Mr Cien: Eta, miej litość dla turbomana!
30 paź 19:08
przemek: No, no, no! To ja chciałem być tu pocieszycielem!
30 paź 19:10
turboman: Ja się na Etę nie gniewam, ale to nieładnie oskarżać o głupotę! A co znaczy ten podział na
turbo imana? Wasz nick was śmieszy, co?
30 paź 19:12
Mr Cien: Pewnie, że nie! Każdy z nas jest z czegoś słaby! Głowa do góry!
30 paź 19:14
Eta:

dla "mana" .... "turbo"
30 paź 19:15
przemek: Co znaczy: Wasz nick was śmieszy
30 paź 19:16
turboman: Chodziło mi o: Mój nick was śmieszy.
30 paź 19:17
Mr Cien: No proszę, proszę! Spodobałeś się jej! He he.
30 paź 19:17
przemek: Sie liebt Dich, turbomanie.
30 paź 19:19
Eta:
A to dla Mjr Cien ....iasa ......
30 paź 19:20
Mr Cien: Daj spokój! Niemiecki w miłości?! Trochę dziwne...
30 paź 19:20
Mr Cien: Si? Ojojoj...
30 paź 19:21
przemek: A to dobre!
30 paź 19:22
Eta:
Ich libe Dich

Czy to poprawny deutsch ? .....
przemku
30 paź 19:22
turboman: Czy warto się uczyć matmy, Eta?
30 paź 19:22
przemek: Ich Ich liebe Dich. Z "e" w środku, Eto.
30 paź 19:24
przemek: Oczywiście jedno "ich" wystarczy.
30 paź 19:25
Mr Cien: Eta, to było do mnie?
30 paź 19:26
30 paź 19:27
przemek: Podsumujmy: jak widać warto jest się uczyć nie tylko matmy, ale i niemieckiego! Cześć!
30 paź 19:29
Eta:
No dobra, koniec zabawy

bo Nasz
AS pik się zeźli

Pozdrawiam
AS
30 paź 19:29
Mr Cien: I hiszpańskiego! Nie zapomnijcie!
30 paź 19:30
Mr Cien: Pozdrawiam w swoim imieniu, i w imieniu Przemka oraz turbomana (chyba nie mają mi tego za złe?)
30 paź 19:31