matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciągi
eerie:
czy mógłby mi ktoś sprawdzić ? rozwiąż równanie 2
1
*2
3
*2
5
*......*2
2
x
−
1
=64*4
x
+
1
D: 2x−1>0
1+2x−1
Sn=
*x=x
2
2
2
x
2
=2
3
*2
3
*2
2
x
+
2
2
x
2
=2
2
x
+
8
x
2
−2x−8=0 Δ=36 x1=4 →∊D x2=−2
20 mar 17:29
...:
musisz wykazać, że ilość wyrazów jest x
20 mar 20:23