matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
logarytmy
log:
log
7
6
5
+ log
7
6
7
= log
√
5
+log2
√
5
= 10
1
+
l
o
g
2
=
20 mar 17:24
Mila:
1) log
7
(6
5
)+ log
7
(6
7
)= =5log
7
(6)+7log
7
(6)=12log
7
(6) 2) log(
√
5
)+log(2
√
5
)=log(
√
5
*2
√
5
)=log(10)=1 3)10
1+log2
=10
1
*10
log2
=10*2=20
20 mar 17:42