matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
równania
Anka:
Wierzchołkiem paraboli o równaniu y=−3(x−2)
2
+4 są punkty współrzędnych? Proszę o pomoc
! Czy możecie mnie pokierować, jak rozwiązać to zadanie ?
20 mar 16:07
J:
−b
x
w
=
2a
−Δ
y
w
=
4a
20 mar 16:09