matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Ciągi
Adam:
W ciągu o wyrazie ogólnym a
n
= (n
2
− 3)(n
2
− 9)(n − 4) liczba wyrazów równych 0 wynosi: a.5 b.4 c.3 d.2
20 mar 16:04
J:
Odp d. a
3
= 0 oraz a
4
= 0
20 mar 16:08