f(x)=-2x²+4x+6. <0;3> wartość największa i najmniejsza funkcji f
jur:
20 mar 15:25
jur: wyznacz wartości najmniejszą i największą funkcji f f(x)=−2x²+4x+6. <0;3>
20 mar 15:28
J:
Liczysz:
f(0)
f(3)
f(1) i wybierasz największą wartość
20 mar 15:30
Kaja: f(1)=8
f(0)=6
f(3)=−18+12+6=0
f
min=f(3)=0
f
max=f(1)=8
20 mar 15:30
jur: wartości pozostałych funkcji trygonometrycznych kąta ostrego alfa jeżeli cos alfa=7/25
20 mar 15:42
J: Do jur : Dziękuję.
20 mar 15:44
Kaja: | | sinα | |
skorzystaj z jedynki trygonometrycznej, z tego, że tgα= |
| oraz tgαctgα=1 |
| | cosα | |
20 mar 15:45
jur:
rozwiąż równanie x³+2x²−x−2=0
21 mar 17:14
J: Na mnie nie licz. Nawet Cię nie stać podziękować za rozwiązanie.
21 mar 17:15
jur: ja nieotwirałem tej strony otworzyła moja siostra .I bardzo dziękuję za rozwiązania.
21 mar 17:23
J: No to naucz siostrę kultury.
Wyłacz przed nawias x2 i masz: x2(x+2) −(x+2) = 0 ⇔(x+2)(x2−1)=0 ⇔ (x+2)(x+1)(x−1) = 0
21 mar 17:26
jur: zwróciłem jej uwagę.Przepraszam za siostrę i dziękuję za rozwiązania
21 mar 17:39