matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pochodna
czacza:
pochodna: może mi ktoś z tym pomóc ciągle mam zły wynik
√
x
(2arccos(
))'
2
20 mar 10:35
wredulus_pospolitus:
to pokaż jak liczysz i jaki wynik Ci wychodzi
20 mar 10:44
czacza:
√
x
2*(arccos(
))'=
2
1
√
x
2*[−
] * (
)'
√
x
√
1 − (
)
2
2
2
√
x
(
√
x
)'*2 −
√
x
*(2)'
(
)' =
=
2
2
2
1
*2 −
√
x
*0
2*
√
x
=
4
2
− 0
2*
√
x
=
4
2
1
*
=
2*
√
x
4
2
1
=
8*
√
x
4*
√
x
1
1
2*[−
] *
=
√
x
√
1 − (
)
2
2
4*
√
x
2
1
−
= −
x
4
√
x*(1*
)
4
x
2
√
x*(1*
)
4
20 mar 11:03
czacza:
halo
20 mar 12:37
ADDS:
W góre
20 mar 19:09