zbadać istnienie ekstremum funkcji f(x,y)=(x^2+y^2)e^-(x^2+y^2)
Damian:
20 mar 08:45
wredulus_pospolitus:
no i w czym problem

'procedurę' znasz
20 mar 10:25
Damian: no znam

ale coś mi w układzie równań nie wychodzi
20 mar 10:45
Damian: bo ma taki układ równań : −2xe−(x2+y2)[−1+x2+y2]=0 i −2ye−(x2+y2)[−1+x2+y2]=0
i mi wychodzą 3 punkty czyli 3 rozwiazania a chyba ma wyjść jeden punkt czyli jedn rozwiazanie
20 mar 10:51
Damian: zbadać istnienie ekstremum funkcji f(x,y)=(x2+y2)e−(x2+y2)
20 mar 12:42