Wyraz wzor funkcji f za pomoca funkcji f
Piter23: wyraz wzor funkcji f za pomoca wzoru funkcji g gdy
f(x)=log7x g(x)=log49x
20 mar 00:42
Eta:
| | 1 | | 1 | |
g(x) =log49x= |
| *log7x = |
| *f(x) |
| | 2 | | 2 | |
to f(x)= 2*g(x)
20 mar 00:45
Janek191:
f(x) = log7 x g(x) = log49 x = log72 x = 0,5 log7 x
więc
f(x) = 2*0,5 log7 x = 2 log49 x = 2 g(x)
20 mar 00:47
Eta:
20 mar 00:47
Piter23: nie rozumiem paru rzeczy

f(x) =
2*0,5 log
7 x =
2 log
49 x =
2 g(x)
troche pozno moze dlatego(albo gamon jestem to pewniejsze), zaznaczylem na czerwono tego czego
nie ogarniam
20 mar 00:53
Eta:
2*g(x)=f(x)
f(x)=2g(x)
20 mar 00:54
Piter23: juz ogarniam
20 mar 00:54
Piter23: dziekowac milej nocy
20 mar 00:55
Eta:
No i "gitara"
20 mar 00:55
Eta:
20 mar 00:55
krystek: @
Etuś
20 mar 00:59
Eta:
krystek
20 mar 01:06
krystek: Jeszcze nie

czekam cały czas co dalej , do jutra.
20 mar 01:09
Eta:
Będzie dobrze, życzę siły wytrwania

Dobrej nocki , do jutra
20 mar 01:16
krystek: Dziękuję bardzo , również życzę spokojnej nocy
20 mar 01:18