Równanie ma postać????
Tesia: pewien okrag przechodzi przez poczatek ukladu współrzednych a jego srodkiem jest punkt
S=(3,3)jego równanie ma postac

? A.(x−3)
2+(y−3)
2=3 B..(x−3)
2+(y−3)=9
C..(x−3)
2+(y−3)
2=18 D..(x−3)
2+(y−3)=27
19 mar 23:26
Eta:
C)
19 mar 23:28
Tesia: Dziekuje bardzo za szybka odp a jak to wykazac ze akurat odpowiedz C

19 mar 23:39
Marcin: A nie czasem B? Przecież od środka do środka układu współrzędnych jest 3. Więc r też jest równe
3.
19 mar 23:41
Marcin: A, nie przepraszam
19 mar 23:42
Eta:
S(3,3) , O(0,0)
r2=|OS|2= (3−0)2+(3−0)2= 9+9=18
o: (x−xS)2+(y−yS)2=r2 ⇒ .......... C)
19 mar 23:42
Marcin: 3
2+3
2=r
2
18=r
2
19 mar 23:42
Eta:
19 mar 23:43
Tesia: pociag z miasta A do miasta B jechał z prędkoscia 60km/h na powrotna droge potrzebował o
2godziny wiecej gdyz jego predkosc zmniejszyła sie o 12km/h jaka jest odległosc miedzy
miastami A i B

?
PROSZE O POMOC DZIEKUJE
19 mar 23:46
,:
OKOŃ ?
19 mar 23:52
Eta:
60*t=s i 48(t+2)=s ⇒ 60t=48t+96⇒ t=....
to s= 60*t=..... = 480km
19 mar 23:52
Marcin:
s=60t
60t=48(t+2)
60t=48t+96
12t=96
t=8
s=60*8=480km
19 mar 23:56
picia:
30 km
jadac 60 na godz potrwa to 30 min, a 12km na godzine 2,5 godz
19 mar 23:56
picia:
no i co ?
19 mar 23:58
Marcin: Ale on nie jechał 12km/h tylko o 12km/h mniej od 60km/s
20 mar 00:02
picia:
aaaa o a nie do !
20 mar 00:02
picia:
juz zauwazylem
20 mar 00:02
picia:
hej Marcin, dziedziny tu na szczescie nie ma
20 mar 00:03
Marcin: No siema

Najlepszym zdarzają się pomyłki
20 mar 00:04
Tesia: A MOZNA TROCHE JASNIEJ TE ROZWIAZANIE BO TROCHE NIE ZROZUMIAŁE A TAK WOGÓLE TO DZIEKUJE ZA
ODPOWIEDZI
20 mar 00:15
Marcin:
Tesia, wyłącz caps locka i bierz się do nauki. Czego tu nie rozumiesz, co?
20 mar 00:17
Tesia: LICZBA −2 JEST PIERWIASTKIEM RÓWNANIA 3X2+5X+C=O
WYZNACZ DRUGI PIERWIASTEK TEGO RÓWNANIA
20 mar 00:18
picia:
CAPS LOCK turn off

podstaw za x= −2 i wyznacz c , a potem...
20 mar 00:22
Tesia: wyłaczyłam he he skąd te 96 sie wzieło cały czas sie biorę do nauki i za nauke tylko ze jak
ktos ma kilka lat przerwy w nauce to nie których rzeczy nie rozumie drogi kolego:(:(
20 mar 00:25
picia:
48*2 = 96
20 mar 00:28
Eta:
Tesia

a ile jest 48*2= ?
20 mar 00:28
Eta:
20 mar 00:28
20 mar 00:28
Eta:
Baaardzo dobrze

c= −2
20 mar 00:30
picia:
dobrze
20 mar 00:31
Tesia: ok ok wiem przecież już tak się nie denerwuj


dzieki za pomoc
20 mar 00:31
picia:
ja sie nie denerwuje
20 mar 00:32
Marcin:
Tesia, masz w tym roku maturę?
20 mar 00:32
picia:
pamietaj, ze masz wyznaczyc drugi pierwiatek a nie c.
20 mar 00:33
Eta:
| | −5 | | 5 | | 1 | |
−2+x2= |
| ⇒ x2= 2− |
| ⇒x2= |
| |
| | 3 | | 3 | | 3 | |
20 mar 00:42
Piter23: wieta
20 mar 00:44
Marcin: Tak dokładnie. To są wzory Vi
Eta
20 mar 00:45
Eta:
Viete
'a
20 mar 00:45
Eta:
20 mar 00:45
picia:
a bez wi
Eta nie mozna ?

Δ = 49
20 mar 00:54
Marcin: Picia można, pozwalam
20 mar 00:55
picia:
dzięki
20 mar 00:56
Tesia: w równoległoboku ABCD miara kąta ostrego A wynosi 60 dwusieczna kata A dzieli bok BC na odcinki
o długosci 17 i 5 patrzac od strony kata rozwartego .oblicz pole równoległoboku

?
20 mar 00:56
Tesia: tak mam ale cos kiepsko sie widze mimo to sie niepoddam
20 mar 00:58
picia:
ale walisz zadania
20 mar 01:00
Marcin: No nie poddawaj się
20 mar 01:02
Eta:

Trójkąt AED jest równoramienny o ramionach |AD|=|DE|=17
|AB|=17+5=22
| | √3 | |
P=|AD|*|AB|*sin60o =.......... i podstaw za sin60o= |
| |
| | 2 | |
P=.......
20 mar 01:02
Tesia: za trudne


?cz jak
20 mar 01:03
Eta:
Tesia nie
poddawaj się 
jeszcze masz 1,5 miesiąca! ... dasz radę!
20 mar 01:04
Tesia: pewnie ze się nie poddam trening podobno czyni mistrza musze tylko troche sobie przypomniec
matme
20 mar 01:05
picia:
jak za trudne , jedna rownosc trygonometryczna i tyle
20 mar 01:05
Marcin: Jak chcesz tylko zdać, to nie widzę żadnych przeszkód
20 mar 01:06
picia:
Tesia wpadaj na forum a ladnie zdasz

ale dawaj tez cos od siebie
20 mar 01:07
20 mar 01:35
Tesia: zmykam miłych snów dobranoc
20 mar 01:36