ile jest liczb naturalnych trzycyfrowych mniejszych od 458?
Pauline: witam serdecznie bardzo proszę o pomoc w rozwiązaniu tych zadań ponieważ nie potrafie ich
wykonac sama.
Zad.1
Oblicz Objętosc graniastosłupa prawidłowego czworokątnego, w którym przekątna podstawy o
długosci 4 tworzy z przekątną graniastosłupa kat 60 stopni, wykonaj rysunek.
Zad 2
Ile jest liczb naturalnych trzycyfrowych mniejszych od 458?
Zad, 3
Ile istnieje numerów rejstracyjnych skladajacych sie z 3 liter a nastepnie z 5 cyfr. Mamy do
dyspozycji 24 litery?
19 mar 22:35
picia:
zad 2
458−100 = 358
19 mar 22:38
agulka:

V=P
p*H
P
p=a
2
a
√2=4
a=2
√2
H=4
√3
V=a
2*H=(2
√2)
2*4
√3=8*4
√3=32
√3
19 mar 22:44
Pauline: dziekuje wam bardzo kochani
19 mar 22:53