matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomooocy..
takbycniemoze:
Oblicz 10 wyraz ciągu geometrycznego 2,6,18,
19 mar 21:33
Eta:
q=3 , a
3
=18 a
10
= a
3
*q
7
⇒ a
10
=.......
19 mar 21:35
Marcin:
2*q=6 q=3 2*3
9
=..
19 mar 21:36