Janek191:
z.1
| x | | 1 + √2 | | (1 +√2)*(1 + √2) | |
| = |
| = |
| = |
| y | | 1 − √2 | | (1 − √2)*(1 + √2) | |
| | 1 + 2 √2 + 2 | | 3 + 2√2 | |
= |
| = |
| = − 3 − 2√2 |
| | 12 − (√2)2 | | 1 − 2 | |
D
==
z.2
I 2 x − 6 I > 4
I 2*( x − 3)I > 4
I2 I*I x − 3 I > 4
2 *I x − 3 I > 4 / : 2
I x − 3 I > 2
x − 3 < − 2 lub x − 3 > 2
x < − 2 + 3 lub x > 2 + 3
x < 1 lub x > 5
( −
∞ ; 1 ) ∪ ( 5; +
∞)
C
==
z.3
| | 1 | |
a = log3 √3 = |
| , bo 312 = √3 |
| | 2 | |
b = log
√2 4 = 4 , bo (
√2)
4 = 4
więc
( 2
a)
b = (2
0,5)
4 = 2
0,5*4 = 2
2 = 4
C
==
z.4
2 − x ≥ 0 ⇒ 2 ≥ x ⇒ x ≤ 2
x
2 − 1 ≠ 0 ⇒ x ≠ − 1 i x ≠ 1
( −
∞; − 1) ∪ ( − 1; 1) ∪ ( 1 ; 2 >
C
===
z.5
S = ( − 1; 2) r =
√3 ⇒ r
2 = 3
( x − a)
2 + ( y − b)
2 = r
2
więc mamy
( x + 1)
2 + ( y − 2)
2 = 3
D
==