Funkcje i ich własności
Listrit: Tutaj znajduje się zdjęcie z treściami zadania:
http://screenshooter.net/1796237/jdhqijh
Potrzebuję sprawdzić czy dobrze rozwiązuję te zadania więc proszę o pomoc.
Zad 1
a) y=
12x+3
b)y=
√53x+
15−12√33
Zad 2
m należy do zbioru liczb ( − nieskończoność, −
23)
Zad 3
a) x należy do zbioru (− nieskończoność, −4>
b) funkcja rośnie w przedziale (− nieskończoność, −7)
funkcja maleje w przedziale (−7, nieskończoność)
c) wartość najmniejsza y=−10
wartość największa y=−19
Zad 4
a=−3 b=−3 c=18