q
qu: jak wyliczyć z tego t ?
19 mar 21:01
Mila:
| π | | π | | π | | 5π | |
| *t= |
| +2kπ lub |
| *t= |
| +2kπ |
| 3 | | 6 | | 3 | | 6 | |
Licz dalej sam.
19 mar 21:04
Piotr 10: Wpierw zmienna pomocnicza, np. p
mamy teraz funkcje
19 mar 21:06
qu: ok chyba rozumiem
przy okazji jest coś takiego jak
arc sinus ?
19 mar 21:18
Piotr 10: Jest, to funkcja odwrotna do funkcji sin
19 mar 21:20
qu: czyli 360− π ?
czy jak to się liczy
19 mar 21:34
Mila:
Jestes na studiach?
19 mar 21:36
zawodus: To maturzysta chyba.
19 mar 21:39
qu: No co Ty, gdzie ja się nadaje na studia
19 mar 21:54
Mila:
To na razie nie zajmuj się arcsin(x).
19 mar 22:00
qu: Rozwiązywałem zadanie z fizyki i znalazłem rozwiązanie gdzie własnie ten arcsin był
zastosowany, chciałem je zrozumieć
19 mar 22:02
Mila:
Lepiej odczytaj kąt w tablicach.
19 mar 22:05
qu: Czy taki zapis jest poprawny matematycznie ?
ωt=p
t=1/2
19 mar 22:07
zawodus: Dla mnie nie.
Nic nie wiadomo o kącie.
Nic nie piszesz o T
19 mar 22:09
Piotr 10: qu widzę, że wracasz z forum fizyka.pisz.pl
zawodus to jest zadanie wyrwane z kontekstu i dlatego.
19 mar 22:10
Saizou :
zawodus to fizyka
19 mar 22:11
qu: Piotr,
Chciałem się tylko upewnić
19 mar 22:13
zawodus: Fizyka nie może jak chce korzystać z matematyki
19 mar 22:14