pochodna podwojna
Git: pochodna z f(x,y)=xy
to f(x,y)=yx(y−1) to w nawiasie w tym wierszu to w potedze
czy xxlnx(y)`
19 mar 19:32
alfa i omega: | | df | | df | |
zalezy co chcesz policzyć |
| czy |
| |
| | dx | | dy | |
19 mar 20:29
GiT: Poprosze o dwa przypadki
20 mar 12:23
Trivial:
| ∂f | |
| = pochodna jak z wielomianu xα |
| ∂x | |
| ∂f | |
| = pochodna jak z funkcji wykładniczej αy |
| ∂y | |
20 mar 12:27
GiT: i nie trzeba mieszac do tego wzoru na pochodna funkcji złożonej ?
20 mar 14:52
Trivial: Tu nie ma funkcji złożonej ani względem x, ani względem y − jedynie wzory prosto z tabelki.
20 mar 14:56
GiT: ok , własnie z tym miałem dylemat . Niby proste a miałem wątpliwości, dzięki .
20 mar 14:57