Wiemy, że P(A ∩ B) = 1/5 P(B') = 3/4 i P(A ∪ B) = 1/3 . Oblicz P(A')
Asia: Wiemy, że P(A ∩ B) = 1/5 P(B') = 3/4 i P(A ∪ B) = 1/3 . Oblicz P(A')
Ktoś pomoże? Robiłam ze wzoru ale kompletnie nie chce mi wyjść.
19 mar 18:53
Marcin:
Wylicz z tego znanego Ci wzoru P(A)

Później tylko znajdź
1−P(A)=P(A')
19 mar 18:56
bezendu:
P(A ∪ B)=P(A)+P(B)−P(A∩B)
Więc w czym problem ?
19 mar 18:56
Asia: No wyszło mi − P(A) = 5/60 − 4/60 − 1/60
Zgadza się? ; d
19 mar 19:05
bezendu:
Nie wiem nie liczyłem, ale chyba ułamki odejmować potrafisz ?
19 mar 19:07
Marcin: P(A) wyszło Ci 0? nie możliwe
19 mar 19:09
Asia: To ja już nie wiem ;x
19 mar 19:10
Marcin:
x=P(A) Poradzisz sobie
19 mar 19:12
Asia: Wyszło mi P(A) = 2/60
19 mar 19:30
Asia: Nienawidzę ułamków
19 mar 19:30
19 mar 19:36