matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąż : funkcja kwadratowa
ramzamzam:
Rozwiąż: a) 9x
2
− (2x − 1)
2
=0 b) x
2
>x +6 c) 16x
2
≤ 1
19 mar 17:49
Wazyl:
a i c ) x
2
−y
2
=(x+y)(x−y) b) Δ = ...
19 mar 17:51