matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trojkaty
kasia:
OBLICZY ODCINEK AB JAK?
19 mar 17:41
Wazyl:
α=30 β=45 |AC| *
√
3
=|AD| |BD|=|AD|−|AB|
19 mar 17:47
kasia:
czyli 30
√
3
−30?
19 mar 17:50
agulka:
x=? a=y+x
30
tg45
0
=
y
30
1=
y
y=30 a=30+x
30
tg30
0
=
30+x
√
3
30
=
3
30+x
x=...
19 mar 17:50
kasia:
no to wychodzi 30
√
3
−30
19 mar 17:55