matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Poszukuje rozwiązania, dziękuje
Magda:
Oblicz S100 ciągu arytmetycznego w którym a8=12 i an=0. Podaj wzór ogólny ciągu .
19 mar 17:14
Wazyl:
a
8
=12 a
n
=0 ⇒ a
8
=0 Sprzeczność
19 mar 17:22
Marcin:
Tam chyba nie ma być a
n
19 mar 17:25