matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkacje
Haaap:
Wyznacz równaie prostej przechodzącej przez punkt P (−3,−1) i prostopadłej do prostej l. a) y=1/2x−7 b) y=−4x−3 c) y=−6 d) x=11 e) 3x+5y−1=0 f)x−y=y+x nie wiem jak mam to obliczyć a jutro mam sprawdzian pomożcie prosze
19 mar 16:52