Rozwiąż równanie.
zealot_93: | | 1 | |
Rozwiąż równanie |
| =x |
| | x−2 | |
19 mar 14:39
wredulus:
Zalozenie ... a pozniej obustronnie mnozysz przez mianownik i rozwiazujesz to rownanie
kwadratowe
19 mar 14:42
zealot_93: no wlasnie wiem tylko ze w odpowiedzi mi wyszlo ze x=0 a mi wyszlo zupelnie cos innego
19 mar 14:56
J: A jakim sposobem wyszło Ci x = 0 ?
19 mar 15:01
zealot_93: no wlasnie to jest niemozliwe musieli sie w tescie pomylic
19 mar 15:02
J: | | 1 | |
No jeśli w odpowiedzi masz ,że x = 0, to jest pomyłka.Sprawdź sam: |
| ≠ 0 |
| | −2 | |
19 mar 15:04
zealot_93: wiem dzieki
19 mar 15:19