trygonometria
aluś : kąt α jest kątem ostrym wiedząc ze sin α cos α=3/8
oblicz wartość wyrażenia sin α + cos α
19 mar 12:15
zawodus: | | 6 | | 7 | | √7 | |
(sinα+cosα)2=sin2α+2sinαcosα+cos2α=1+2sinαcosα=1+ |
| = |
| ⇒sinα+cosα= |
| |
| | 8 | | 4 | | 2 | |
19 mar 12:24
aluś : kąt ostry jest katem ostrym wiedząc ze sin α 3/2 oblicz wartosc wyrażenia sinα cos α
19 mar 12:50
aluś : bardzo dziękuje za pomoc
19 mar 12:50
aluś : kąt ostry jest katem ostrym wiedząc ze sin α+ cosα = 3/2 oblicz wartosc wyrażenia sinα cos α
przepraszam zle podałam dane
19 mar 13:40