Problem z exelem
TyiJa: EXEL : W sumie to nie do końca matematyka czy fizyka, ale już wymiękam.
Muszę narysować wykres w exelu z poniższych danych. Banał co nie? Jednak za każdym razem, exel
zaczyna mi go rysować nie od zera a od jeden. Wartość 21.9 podstawia dla x =1 i przez to
całość przesuwa mi się o jedno w prawo i zamiast kończyć na x=14 to ostatnią wartość 100
kończy mi na x=15. Wie ktoś jak to zmienić, żeby się poprawnie rysował ten wykres?
Mam dane:
oś x oś y
0 21,90
1 27,01
2 29,93
3 41,97
4 88,21
5 93,83
6 97,85
7 98,86
8 99,27
9 100,00
10 100,00
11 100,00
12 100,00
13 100,00
14 100,00
19 mar 00:02
Rafał28: Pierwszą kolumnę oznacz jako etykietę.
19 mar 13:22
MQ: Albo użyj wykresu typu XY
19 mar 15:08