matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
:)
Pati:
wyznacz rownanie prostej o wspolczynnikow kierunkowym a=2 jesli do prostej tej nalezy punkt A(−1,2)
30 paź 15:38
godzio187:
y=ax+b a=2 A(−1,2) => x=−1, y=2 podstaw te 3 rzeczy oblicz b i masz wzor
30 paź 16:01