matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
:)
Pati:
wyznacz rownanie prostej o wspolczynnikow kierunkowym a=2 jesli do prostej tej nalezy punkt A(−1,2)
30 paź 15:38
mini:
rownanie prostej y=ax+b wstaw za a=2 i podstaw współrzędne punktu A do równania i otrzymasz współczynnik b
30 paź 17:56