Potegi:P
Natalia: (3*220+7*219)*52 : (13*84)2
Nie jest to zwykłe dzielenie tylko kreska ułamkowa ale nie mam pojecia jak ja tutaj zrobic.
Juz nie chodzi mi o działanie bo mniej wiecej wiem jak to zrobic ale wychodza mi na zmiane dwa
wyniki szukalam po necie i tez sa te dwa wyniki juz nie wiem ktore jest poprawnie. Prosze o
pomoc
18 mar 19:48
5-latek: No to jaki wyszsedl Ci wynik ?
napisz tu to sie sprawdzi
18 mar 19:50
Natalia: 185/2704 co mi mniej pasuje
2−3 to juz bardziej
18 mar 19:52
18 mar 19:52
Natalia: Dzieki
18 mar 19:55
Eta:
219(3*2+7)*13*4 : 132*88 = 219*132*22:132*(23)8= 221: 224=....
18 mar 19:57
5-latek: | 219(7+3*21)*52 | |
| = policz to |
| 132*224 | |
8=2
3
18 mar 19:58