matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
sprawdzian
olka:
oblicz pole powierzchni ostrosłupa prawidłowego trójkątnego jeśli krawędź boczna ma dł. 24 i tworzy z krawędzią podstawy kąt 30 stopni
18 mar 19:42
dero2005:
l = 24
a
2
√
3
3
P
c
=
+
a*h
s
=
4
2
18 mar 20:19