pomożecie
sam: 2. oblicz P(A∩b) mając dane : P(A')= 5/8, P(B')= 4/7, P(AUB)= 5/8
18 mar 18:57
18 mar 18:59
sam: czemu P(A)= 3/8 I CO DALEJ Z TYM ZOBIC
18 mar 19:00
Marcin: P(AUB)=P(A)+P(B)−P(A∩B) ← podstaw do znanego Ci wzoru.
18 mar 19:02
sam: a P(AUB) a P(A∩B) są takie same wzory ?
18 mar 19:04
Marcin: Jak takie same? Po prostu podstaw
18 mar 19:07
sam: a wzór na P(A∩B) JEST JAKI

BO NA P(AUB) TO JEST TEN CO PODAŁEŚ WYŻEJ
18 mar 19:11
picia:
jery
masz a = b + c − d
i Twoje dane to a,b,c to nie mozesz obliczyc d
18 mar 19:13
Marcin: P(A∩B)=P(A)+P(B)−P(AUB)
Proszę. Twój wzór
18 mar 19:31
sam: dziękuję za wyrozumiałość i pomoc Marcinie.

wyszło mi 17/56
18 mar 19:40