matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
;)
natalia:
ma ktoś pomysł jak rozwiązać taki układ równań: 1/x+1/y+1/z=ax=by=cz, gdzie a, b, c są liczbami rzeczywistymi różnymi od zera. bardzo proszę o pomoc
18 mar 18:45
natalia:
ma ktoś jakiś pomysł?
18 mar 21:54