matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Szereg geometryczny
Blue:
Rozwiąż równanie :
1
1+2x+4x
2
+ ...=
1−2x
18 mar 17:54
Marcin:
Jeżeli z lewej strony mamy sumę nieskończonego ciągu geometrycznego, gdzie a
1
=1 q=2x
1
1
=
1−2x
1−2x
−1<2x<1 A może nie
18 mar 18:00
Blue:
już mi wyszło dobrze
18 mar 18:08