pomocy
pomocy: oblicz objętość i pole powierzchni stożka jeśli kąt rozwarci m miarę 90stopni a tworząca stożka
ma długość 20
18 mar 17:06
Wazyl: Rób rysunek!
18 mar 17:12
pomocy:
18 mar 17:19
dero2005:
l = 20
r = h
r2 + h2 = l2
18 mar 17:23
pomocy: no dobra a skąd to r i h
18 mar 17:25
dero2005:
18 mar 17:44
pomocy: h = 10√3
r= 10
18 mar 17:53
dero2005:
P
c = πr( r + l) =
18 mar 18:05
pomocy: podstawiłam tylko nie wiem co się skraca
18 mar 18:19
dero2005:
P
c = 200π(1+
√2)
18 mar 18:23
pomocy: to końcowy wynik tak
18 mar 18:40
dero2005:
Tak
18 mar 18:41