dziękuję
PJ: Losujemy 1 liczbę ze zbioru (1,2,3,.....,1340).Obliczyć prawdopodobieństwo , że jest ona
podzielna przez 3,5 lub obie.
proszę o rozwiązanie
18 mar 15:34
Marcin: Trzy ciągi
a1=3
an=1338
r=3
a1=5
an=1340
r=5
a1=15
an=1335
r=15
Wylicz wszędzie który to wyraz ciągu.
18 mar 15:39
PJ: dziękuję
18 mar 15:43
Marcin: No ale czy wiesz co teraz z tym zrobić?
18 mar 15:44
PJ: nie do końca ale jak mam już jakiś punkt zaczepienia to postaram się coś wymyśleć
18 mar 15:53
Saizou : Marcin ale jak zapisujesz ciągi to musisz je rozróżniać czyli że np. a
1=3 b
1=5 c
1=15
18 mar 15:56
Marcin: Chciałem tylko pokazać o co chodzi
18 mar 16:02