try
sandra: sin 61o + cos 151 o =
17 mar 23:25
pie: cos(90+61)?
17 mar 23:30
muflon: =sin61+cos(90+61)=...
17 mar 23:30
Marcin: 0
17 mar 23:31
Eta:
cos151o=cos(90o+61o)= −sin61o
teraz podaj wynik......
17 mar 23:31
sandra: 0 ?
17 mar 23:34
pigor: ..., np. tak :
sin 61o+cos 151o = sin(90o−29o)+cos 151o= cos29o+cos151o=
= 2cos12(29o+151o)*cos12(151o−29o)= 2cos90o*cos122o= 2*0...= 0
17 mar 23:35
Eta:
17 mar 23:37
sandra: (1−sin alfa)8[1+cos (90−alfa)] + tg2 alfa, gdy sin2 = 0,4
17 mar 23:39
pigor: ..., oj, co ja to robię

, a tyle innych rzeczy
mógłbym zrobić, ... znikam, czas na mnie i idę spać
18 mar 00:07