Wyznacz dziedzine
ja: Wyznacz dziedzine: y=|log(12)(x+2)−1|
17 mar 22:57
asia: x+2>0
x>−2
17 mar 23:07
ja: to wiem, ale modul nie ma znaczenia?
17 mar 23:08
asia: nie ma
17 mar 23:12
ja: A jest jakis przyklad, cos co by bylo w nawiasie, ze musielibysmy rozwazyc drugi przypadek?
17 mar 23:13
ja: np. y=|log(12)|(x−2)|−1| lub y=|log(12)|(−x−2)|−1| czy w tych przypadkach bedzie
wiecej zalozen?
17 mar 23:26
Marcin: (x−2) to jest liczba logarytmowana?
17 mar 23:28
ja: w pierwszym przykladzie tak, w drugim |(x−2)| w trzecim |(−x−2)|
17 mar 23:30