aa
allo: To co jest ∑ i jak sie to wykorzystuje w zadaniach, prosze o przakład
17 mar 21:18
5-latek: A na wykladach co prowadzacy mowil ze ten symbol co oznacza ?
17 mar 21:20
allo: nic xd bo ja w gimnazjum i chciałem być ambitny i się zapytać bo mnei ciekawi to : )
17 mar 21:23
Janek191:
∑ − znak sumy
Np.
5
∑ i = 1 + 2 + 3 + 4 + 5
i = 1
17 mar 21:23
allo: Taki ciąg fibolacziego

? albo taka silnia w dodawaniu
17 mar 21:25
Janek191:
3
∑ i2 = 12 + 22 + 32 = 1 + 4 + 9 = 14
i = 1
17 mar 21:25
allo: co definiuje 'i'? bo cyferka nad ∑ mówi o ilości wyrażeń do dodania
17 mar 21:29
allo: dobra czaje xd
17 mar 21:33
pie: Lub
n
∑ai=a1+a2+...+an
i=1
17 mar 21:38
PW: allo: albo taki ciąg Fibonacciego. Spokojnie, bo połamiesz zęby za młodu.
Musiałbyś mieć dobrego nauczyciela, który się Tobą osobno zajmie.
17 mar 21:48