hilfe
koczkodan: szescioro przyjaciol:czesiek,mietek,zdzisiek,wladek,andrzej i jola kupilo bilety do teatru.maja
oni zajac szesc kolejnych miejsc w jednym rzedzie.
a)na ile sposobow moga zajac te miejsca?
b)na ile sposobow moga zajac te miejsca tak,by czesiek i mietek siedzieli obok siebie?
17 mar 21:00
Janek191:
a) N = 6 ! = 720
b) CMXXXX, XCMXXX, XXCMXX, XXXCMX, XXXXCM
N = 2*5*4 ! = 10*1*2*3*4 = 240
17 mar 21:13
koczkodan: mozesz mi wytlumaczyc skad sie wzielo N = 2*5*4 ! = 10*1*2*3*4 = 240 ?
17 mar 21:22