kostka lodu - 10%
onomatopeja: Kostka lodu która ma kształt prostopadłościanu o wymiarach 2cm*2cm*3cm, wrzucono do pustej
szklanki. jaką objętość będzie miała woda po stopieniu się tej kostki? można przyjąć, że woda
otrzymana z lodu ma objętość 10% mniejszą niż lód.
wytłumaczy mi to ktoś

17 mar 20:02
5-latek:

Jaki jest wzor na objetosc prostopadloscianu ?
17 mar 20:15
onomatopeja: V=abc
V=2*2*3
V=12 cm3
A co dalej?
17 mar 20:19
5-latek: Vw=12−(10%*12)[cm3]
Vw=12−(0,1*12) cm3]
vw= policz
17 mar 20:23