matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Okresl wzorem te funkcje jezeli
Pati:
Wspolczynnik kierunkowy funkcji liniowej jest rowny −2 .Okresl wzorem te funkcje jezeli f(3)=7
30 paź 14:02
Ergo:
wzor funkcji liniowej : f(x)=ax+b , a=−2 , x=3, y=7 7=−6+b ,b=13 zgadza sie?
30 paź 14:06
Ergo:
f(x)=−2x+13
30 paź 14:06