matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
.
werson:
zapisz wzór funkcji której wykres otrzymasz po przesunięciu wykresu funkcji f równolegle do osi x o 2 jednostki w lewo, f(x) = 2x
2
+2
17 mar 18:57
Janek191:
f(x) = 2 x
2
+ 2 → u = [ − 2; 0 ] więc g(x) = 2*( x + 2)
2
+ 2
18 mar 10:16