matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
help
avd:
1. Z talii 24 kart losujemy jedną. Oblicz prawdopodobieństwo zdarzeń: a. wylosowano króla, b. wylosowano trefla
17 mar 18:57
Janek191:
I Ω I = 24
4
1
a) I A I = 4, więc P( A) =
=
24
6
6
1
b) I B I = 6, więc P( B) =
=
24
4
18 mar 10:13