matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
10.23
Maggie:
4
3sinα − 2cosα
Kąt α jest kątem ostrym oraz tgα=
. Oblicz wartośc wyrażenia
5
2sinα
17 mar 18:32
Hajtowy:
JEDYNECZKA TRYGONIMETRYCZNA
Skorzystaj z niej
17 mar 18:34
agulka:
sinα
4
tgα=
=
cosα
5
cosα
5
ctgα=
=
sinα
4
3sinα−2cosα
3sinα
2cosα
3
cosα
3
=
−
=
−
=
−ctgα=
2sinα
2sinα
2sinα
2
sinα
2
3
5
=
−
=...
2
4
18 mar 19:07