matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
10.21
Maggie:
Uzasadnij że równość jest prawdziwa
√
9−4
√
5
=
√
5
− 2
17 mar 18:30
Piotr:
(
√
5
− 2)
2
= ?
17 mar 18:32
lolek:
9=a
2
+b
2
2ab=−4
√
5
ab=−2
√
5
√
9−4
√
5
=
√
(
√
5
−2)
2
17 mar 18:34