matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciagi
Jola:
Dane są sumy ciągów : Sn = 1−3 + 5−7 +...+101−103 oraz Pn= 2−4 +8−16...+128−256. Rozwiąż równanie 2
|2x+S
n
|
=
√
2
|P
n
|
17 mar 18:00
Jola:
prosze o pomoc
17 mar 19:09