matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
.
Klaudia:
Stozek ma tworzaca dlugosci l i obwód podstawy rowny c. Oblicz objetosc stozka.
c
z moich obliczeń r=
2π
H=pierwiastek z 4π
2
l
2
−c
2
c
2
V=
pierwiastek z 4π
2
l
2
−c
2
12π
moja objętość nie zgadza się z odpowiedzią proszę o sprawdzenie.
17 mar 17:16
Klaudia:
Będę ogromnie wdzięczna
17 mar 17:18
J:
Policz jeszcze raz H
17 mar 17:26
Klaudia:
dziękuje już wiem gdzie zrobiłam błąd
17 mar 18:02