Nierówność wielomianowa
wTSK: a) x4 + 8x3 + 12 x2 ≥ 0
b) x3 − 3x2 + 3x − 9 ≤ 0
Mógłby ktoś pomóc ?
17 mar 15:49
Hajtowy:
a) x
2 przed nawias

b) grupowanie

1 z 2 oraz 3 z 4
17 mar 15:52
Pavlowicz: a) popraw bo chyba + albo − nie dopisałeś
w b)
x2(x−3)+3(x−3)≤0
(x2+3)(x−3)≤0
x=−√3 x=3 ≤0
...
17 mar 15:56
Hajtowy: x
2+3 − brak rozwiązań.
Pavlowicz nie wpierdzielaj się tam gdzie nie trzeba. Dałem mu wystarczająco dużo

Poza tym nie umiesz rozwiązywać.
17 mar 15:57
wTSK: Hajto na propsie, dziękówa mordo !
17 mar 16:00
Hajtowy: a) jest ładne − pięknie wychodzi tylko tak to jest jak się odzywa niepożądany człowiek, który
nawet nie umie x
2 przed nawias wyciągnąć i policzyć dobrze delty
17 mar 16:02
J: x
2 + 3 = 0 − brak rozwiązań

Tutaj, w kontekście zadania: x
2 + 3 > 0 dla x∊R
17 mar 16:07