:)
majka: Proszę o pomoc. Ile przekątnych ma graniastosłup prawidłowy sześciokątny ?
30 paź 13:40
marta:
9 gru 20:35
marta: punkty A (−4,2) oraz B (2,6) sa symetryczne wzgledem prostej k.Wyznacz rownanie prostej k.
Prosze o pomoc.
9 gru 20:37
marta: liczby 2a−3, a, 2a+3, w podanej kolejnosci tworza ciag geometryczny.Wyznacz a. Pomoze mi ktos?
Prosze.
9 gru 20:39
Basia:
6*3 = 18
dolna podstawa ABCDEF
górna A'B'C'D'E'F'
z każdego wierzchołka dolnej podstawy np. z A do każdego górnej, ale odpadną
AA' bo to krawędź boczna
AB' i AF' bo to przekątne ścian bocznych
czyli do 3
9 gru 20:40
kaz: 1)wyznacz równanie prostej AB
2)wyznacz środek odcinka IABI
3)wyznacz równanie prostej prostopadłej przechodzącej przez środek odcinka i prostopadłej do
pr. AB
9 gru 20:40
Basia:
2a−3, a, 2a+3 ciąg geometryczny ⇒
a2 = (2a−3)(2a+3)
a2 = 4a2−9
3a2−9=0
a2−3=0
(a−√3)(a+√3)=0
dokończ
9 gru 20:42
marta: wiedzac, ze α jest katem ostrym i tg α=3, oblicz wartosc wyrazenia: 8cos α − 7sin α : 5cos α +
2sin α. To ma byc jedno pod drugim tzn. z kreska ulamkowa, ale nie wiedzialam jak zrobic.
Prosze o rozwiazanie, z gory dziekuje.
9 gru 20:45
marta: Droga z miejscowosci A do miejscowosci B ma dlugość 26 km. Motocyklista przebył tę drogę w
czasie o 1,5h krótszym niż rowerzysta, który jechał z predkością o 39km/h mniejszą. Oblicz, z
jaką prędkością jechał motocyklista, a z jaką rowerzysta. Mógłby ktoś obliczyć? Proszę
9 gru 20:55
marta: Funkcja kwadratowa f przyjmuje najwiekszą wartość równą 3 i jedna piąta, a a zbiorem rozwiązań
nierówności f(x)>0 jest przedział ( −5, 3 ). Wyznacz wzór funkcji f w postaci ogólnej .
9 gru 21:02
marta: W trapezie ABCD (AB II DC) przekątne AC i BD przecinają sie w punkcie P. Wykaż, że pole
trójkąta APD jest równe polu trójkąta PBC.
9 gru 21:05
marta: W ostrosłupie prawidłowym czworokątnym wysokości przeciwległych ścian bocznych, poprowadzone z
wierzchołka ostrosłupa, są do siebie prostopadłe.
a) Oblicz sinus kąta nachylenia krawędzi bocznej ostrosłupa do płaszczyzny podstawy.
b) Jakim procentem objętości sześcianu, którego krawędz ma długość równą długości krawędzi
podstawy danego ostrosłupa, jest objetość tego ostrosłupa.
9 gru 21:12
9 gru 21:41
bas890: W trójkąt równoramienny ABC o bokach długości 13cm 13cm 10cm wpisano koło.Styczna do koła
równoległa do podstawy odcina od trójkąta ABC trójkąt DCE .Oblicz pole trójkąta DCE
6 sty 17:22
mika: ma 6
18 lut 18:45
Shadow: Ile przekątnych ma graniastosłup prawidłowy sześciokątny ? Chodzi o wszystkie przekątne czyli
ściań , podstaw i graniastosłupa ...
20 mar 21:01