[C[Trivial]] Help.programowanie-projekt
Pavlowicz: Trivial miał byś pomysł jak napisać coś na rodzaj aplikacji serwera do innej aplikacji tzn
taki 2 częściowy program, w czym to zrobić najlepiej itd (chodzi o part z serwerem do tego).?
program ma składać się na 2 części
− 1 jawną aplikację, serwer i o to pytam bo nie mam pojęcia jak to zrobić
−2 program szpiegowski który wysyła informację do komputera serwera który napisze z
doświadczonym kolegą
Otóż po nolifieniu i przewertowaniu 700 stronicowej książki do C i trochę do C++ i odwiedzeniu
kilku tutoriali stron z hacksami itd
mam pomysł na cześć 2, jedną osobę która jest w miarę doświadczona i wie co musze napisać i
może mi doradzić i wiem mniej więcej jak to zrobić żeby infekować dyski/usb i dowiem się jak
to zrobić z infekcją innych komputerów w sieci tylko musze pogrzebać o różnych protokołach i
sieciach.
−program 2 ma mieć możliwość podglądu pulpitu pulpitu zainfekowanych użytkowników
−instalować się po cichu i szybko rozprzestrzeniać pod platformą widows vista/7
−być w miarę niewykrywalnym, z pomocą przychodzą skanery online.
−uruchamiać się na prawach admina
−uruchamiać się przy każdym włączeniu komputera (bootowaniu)
−robić logi tego co ktoś wypisuje (forma keyloggera)
−mieć funkcje pulpitu zdalnego, wysyłania plików itd.
−podawać IP zainfekowanego kompa.
−wysyłać dane na serwer

co jeszcze przyjdzie mi do głowy i raczej trochę zajmie pisanie tego bo sporo trzeba się
poduczyć, oraz zapewne douczyć języka bardziej nadającego się do pisania programów sieciowych.
generalnie pragnę stworzyć botnet w akademiku, co raczej nie będzie szczególnie trudne ze
względu na niskie zabezpieczenia a raczej ich brak.
Robię to w celach edukacyjnych.W każdym razie od pliku serwera oczekiwałbym, że ładnie będzie
segregować logi keyloggera z segregowaniem na ze względu na pochodzenie danego IP,będzie mieć
ładny terminal z kilkoma komendami i będzie posiadał interfejs graficzny i takie tam. Jakiś
pomysł w czym byś to wykonał i mniej więcej jak, oraz czego szukać

?
17 mar 00:43
Pavlowicz: bez obaw nie zrobię z tymi danymi nic głupiego nie chcem do pudła
17 mar 00:59
Trivial:
Nigdy nie pisałem żadnego malware, spyware, a już na pewno żadnych botnetów. Jak chcesz coś
takiego pisać to jesteś skazany raczej na siebie.

Sądząc po Twoich ostatnich trudnościach z napisaniem programu zamieniającego godziny mogę
stwierdzić, że spełnienie tych wszystkich wymagań jest mało realne. Radzę zacząć od napisania
czegoś normalnego (i prostszego...).
17 mar 01:00
Pavlowicz: większość tego będzie pisana w Visual studio dla uzupełnienia info
17 mar 01:00
Pavlowicz: raczej chciałem napisać aplikację dla szefa firmy która monitoruje pracowników
17 mar 01:02
Trivial: Jeszcze gorsze...
17 mar 01:03
Pavlowicz: ale testy tego byłyby prowadzone na społeczności akademika
17 mar 01:03
Pavlowicz: ten feauture z rozprzestrzenianiem nie jest jakiś ultra obowiązkowy bo to raczej malware by
było ale i tak w celach edukacyjnych spróbuje to napisać w ciągu roku no lifowania z
programowaniem.
17 mar 01:05
MathNazi: Akurat IDE to tutaj nie ma nic do rzeczy. Możesz pisać i w notatniku.
Jak chcesz napisać coś takiego to C lepiej sobie odpuść, możesz próbować w czymś obiektowym.
Ale żeby napisać coś takiego to trzeba mieć OGROMNĄ wiedzę.
Na pewno zaawansowana znajomość jakiegoś języka programowania, dobra znajomość działania
systemów, znajomość oraz umiejętność obchodzenia zabezpieczeń(w końcu chcesz żeby się
uruchamiało jako admin i pewnie jeszcze ma być niewykrywalne przez antywira co?) no i może
jakiś reverse engineering.
Jednym słowem − odpuść sobie bo nic takiego nie zrobisz.
PS. "bez obaw nie zrobię z tymi danymi nic głupiego nie chcem do pudła "
Chyba nie do końca wiesz co piszesz... samo rozpowszechnianie takiego malware'u jest
karalne(nawet jak podeślesz to do kumpla bez jego zgody, a on to zgłosi).
17 mar 01:11