matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąż
Mistrz:
Określ monotoniczność funkcji f w zależności od parametru m f(x)=(2m−1)x+2
17 mar 00:01
justi:
f(x)=ax+b f(x)↗⇔a>0 f(x)↘⇔a<0 f(x)−− stała ⇔a=0 a=2m−1 to ......... dokończ "mistrzu"
17 mar 00:31