matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąż
Mistrz:
Dana jest funkcja f(x)=−
1
3
x+3. Narysuj wykres, wyznacz punkty przecięcia wykresu z osiami układu współrzędnych, oblicz pole obszaru ograniczonego osiami układu i wykresem funkcji f.
16 mar 23:54
justi:
9*3
P
=
=.....
2
17 mar 00:38